::: dudes :::

Saturday, March 31, 2012

Maybe someone thinks, “I don’t have any problems with Shaytan.” If you think that, then you’ve got a problem. The one who thinks he doesn’t have a problem with Shaytan is the one Shaytan has the biggest control over

~Suhaibb Webb =)

Islam came to change the people.
When Allah (swt) talks about dealing with people in the Qur’an, it’s really interesting.

For example in the seventh chapter of the Qur’an verse 199, Allah (swt) says,

“Hold to forgiveness and order to what’s right and turn away from the ignorant people,” (Qur’an 7:199).

Sometimes stupid people bother you. Those of you who have little brothers and sisters may know this.
Sometimes people bother us because of their ignorance, so Allah (swt) tells us how to deal with these people: turn away from them.

In Surah Furqan Allah tells us,
“And the servants of the Most Merciful are those who walk upon the earth easily, and when the ignorant address them [harshly], they say [words of] peace,” (Qur’an 25:63).

When they met the ignorant, foolish or insulting people they say salaam (peace).

If we are selective in whom we befriend and choose to be in the company of those who love Allah (swt) then our love for Allah (swt) will strengthen. We rely on our peers and they rely on us, and together we build upon each other to elevate ourselves to the best of rewards and the highest of honors – Allah’s love.

“The example of a good companion and that of a bad one is like the one who [sells] musk and [an iron smith]. The one who sells the musk will either give you some or you will at least get some of his good smell on you. As for the [iron smith], he will either burn your clothes or you will get some of his stench.” (Bukhari)

As a Muslim or Muslimah, we will inevitable face many difficulties. We will face some blood, we will face some tests and challenges. But we have to go through the process to be like pure milk, to be a pure believer. That’s how you get ikhlas. Nobody can say, “I’m mukhlis (a sincere person).”

Next time we make a mistake, let’s think about ways we can fix it

"Verily after hardship, comes relief!"

The deen is ease.

I do not write this, nor do I know who did. But you sure write a great poem!


The good you find in others, is in you too.
The faults you find in others, are your faults as well.
After all, to recognize something you must know it.

The possibilities you see in others, are possible for you as well.
The beauty you see around you, is your beauty.

The world around you is a reflection, a mirror showing you the person you are.
To change your world, you must change yourself.
To blame and complain will only make matters worse.

Whatever you care about, is your responsibility.
What you see in others, shows you yourself.
See the best in others, and you will be your best.

Give to others, and you give to yourself.
Appreciate beauty, and you will be beautiful.
Admire creativity, and you will be creative.

Love, and you will be loved.
Seek to understand, and you will be understood.
Listen, and your voice will be heard.

Teach, and you will learn.
Show your best face to the mirror, and you'll be happy with
the face looking back at you.

Live the life till the fullest..

"Fill the world with color, paint it everywhere you go:: Paint everything you see, and tell everyone you know:: Quran Will be your paint, and your brush will be Iman:: So fill the world with color... every color of Islam."

The Prophet (sal Allahu alaihi wa sallam) said, “Allah the Most High said, ‘I am as My servant thinks (expects) I am. I am with him when he mentions Me. If he mentions Me to himself, I mention him to Myself; and if he mentions Me in an assembly, I mention him in an assembly greater than it. If he draws near to Me a hand’s length, I draw near to him an arm’s length. And if he comes to Me walking, I go to him at speed.’”

[Sahih Al-Bukhari]

The only One in our lives that can make a change is God Himself—when He wills it and with His might, not ours.

it's nothing worth when we try to impress others, BUT it do worth when we try to impress ALLAH..

The most excellent JIHAD is that for the conquest of self

Say : O ye that reject Faith!I worship not that which ye worship,Nor will ye worship that which I worship.And I will not worship that which ye have been wont to worship,Nor will ye worship that which I worship.To you be your Way, and to me mine.

Verily, when He intends a thing, His Command is, “be”, and it is!

#kun fayakun

And certainly We created man, and We know what his mind suggests to him, and We are nearer to him than his life-vein.


Dan demi sesungguhnya, Kami telah mencipta manusia dan Kami sedia mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya, sedang (pengetahuan) Kami lebih dekat kepadanya daripada urat lehernya,

I swear by the time,Verily Man is in loss,Except those who believe and do good, and enjoin on each other truth, and enjoin on each other patience.


O our Lord! Surely Thou knowest what we hide and what we make public, and nothing in the earth nor any thing in heaven is hidden from Allah:

And He giveth you of all that ye ask for. But if ye count the favours of Allah, never will ye be able to number them. Verily, man is given up to injustice and ingratitude.


Into Hell? They will burn therein,- an evil place to stay in!

~Surah Ibrahim:029
And Satan will say when the matter is decided: “It was Allah Who gave you a promise of Truth: I too promised, but I failed in my promise to you. I had no authority over you except to call you but ye listened to me: then reproach not me, but reproach your own souls. I cannot listen to your cries, nor can ye listen to mine. I reject your former act in associating me with Allah. For wrong-doers there must be a grievous penalty.”

“No reason have we why we should not put our trust on Allah. Indeed He Has guided us to the Ways we (follow). We shall certainly bear with patience all the hurt you may cause us. For those who put their trust should put their trust on Allah.”

Those who love the life of this world more than the Hereafter, who hinder (men) from the Path of Allah and seek therein something crooked: they are astray by a long distance.

Bila mati dah menghimpit kita,
kita semestinya xde tempat nak lari...
xde tempat nak sembunyi...
larilah,sembunyilah kat ceruk mane pon, kalu dah memang tu dah dkatakan
masa sudah sampai...memang sudah...
kita hanya boleh menanti di barzakh....
menunggu hari kebangkitan for the hereafter...
hari penentuan kita...
syurga or neraka?
Jannah Au Naar?
Heaven or hell?
no one knows...ONLY HIM.

Andai kita tahu bila kita nak mati..
Andai kita tahu bila kita nak mati....
Andai kita tahu bila kita nak mati.........
of course kita xkan berani nak buat benda2 yang useless yang sia-sia,
of course kita akan berlumba2 buat amal ibadat untuk buat saham kat akhirat...
ya , betul tu.. TAPI..
tahukah kita bila kita nak mati?
jawapan yang semua org dah tahu..
tunggu ape lagi..

kita memang dah baik,
dah tutup aurat, solat tak pernah tinggal,
buat semua yang Allah suruh, tinggal semua yang Allah larang,
itu dah cukup baik kalau nak dibandingkan dengan yang kat luar sana yang sememangnya ade je yang lebih teruk,
adakah semua tu dah cukup?
dan melayakkan kita utk tempah tempat kat dalam syurga?
soalan yang sememangnya x perlukan jpn,
but think about it..
Allah ada berkata yang hambanya yang masuk syurga tu,
ramai dikalangan umat terdahulu (dah semestinya bukan kita),
dan sikit sahaja dikalangan umat terkemudian( semestinya kita),
dan the question that always keep wondering in my mind...
'Adakah aku ni termasuk dalam golonga yg sedikit tu?'
skrg ni dah ramai ustz ustzh, ulama',hafiz hafizah,
yang kalau nak dikumpul memang agak ramai,
logik ar kalau mereka tergolong dalam golongan yang sedikit tue..
tapi kalau macam tu ...aku?
masih ade ruangkah utk aku utk tergolong dalam golongan tu...
sungguh anjakan paradigma dalam diri betul2 perlu dilancarkan...
sebab xde orang yang nak masuk neraka , right?
tapi kita hanya ade 2 choices..nak masuk neraka atau syurga?
and neraka sudah tentu dah direjected dalam list tu...
So, kita hanya ade satu choice, MAsuk Syurga,

we really need to change...not tomorrow, not lepas nilah, not nantilah, but
Now, sebab mati tu memang x tunggu kita...
kalau dia nak datang skrg ni pun mase bace post ni dia bleh je mari tarik nyawa kita, right?

So, It's time for us to change sebelum kita terlambat..
mulakan dengan niat dan kehendak..dan usaha

Thanks for reading. Please do heed it.

"A man who decided to change on 12th hour dies on 11th hour", really catchy n deep quote.. tapi cukup utk buat saya rasa......................
takut, terkesima, buntu
xkeruan memikirkan mati tu bila2 mase je
memang x boleh lari dengan itu
...~ sebab Allah tu maha dekat dgn kita lebih dari urat tengkuk kita..
We (myself especially) really need to change..

Friday, March 30, 2012

Assalamu’alaykum, alhamdulillah, hari ni, secara rasminya saya dah graduate..huhu..tapi hanya graduate SPM baru, bukan U lagi, InshaAllah, 5 tahun akan datang, saya akan graduate, Amiin

Majlis graduasi sekolah saya tahun ni dilansungkan kat Dewan sekolah , kalau kakak dulu2 ade yang buat kat Balai Islam, alhamdulillah , semua berjalan dengan lancar,

Tetamu undangan yang dijemput ialah, Pengarah urusan Karangkraf, Dr. Hussamuddin Hj Yaacob, pada mulanya, saya ingat dia akan beri ucapan yang boring, tapi rupa2nya, ucapan yang dia kasi, sempoi dan brutal..huhu…dan paling penting, ade pengisian…

Dia pesan kat kitorang, agar MEMBACA…sebab membaca lah dapat jadikan dia Berjaya sekarang..

Membaca kunci kejayaan...

p/s:sori xde modal dah..hehe

Monday, March 26, 2012

Beauty lies in the eye of the beholder

My word of advice: Don't Judge YOURSELF Through the EYES of OTHERS.

Many people fail to understand how cruel words can force someone to change. It's not about the truth hurting, it's about your opinion hurting. Beauty lies in the eye of the beholder. Not everyone has the same point of view on someone, and your point of view doesn't make your opinion the truth.

I've been told I have eyes that loo
k sick; So I put make up on. I've been told not to smile because my teeth wasn't perfect; So I got braces. I've been told my skin was too dark and ugly; So I avoided the sun. I've been told to have a hideous laugh; So I stopped laughing in front of them. I've been told I'm not funny; So I stopped joking. I've been told I was getting fat; So i starved myself. I've been told I'm getting too skinny; So I ate more than I could take. I've been told that I don't have a curvacious body; So I started to wear tight clothing and ate fattening food. I've been told I have no talent; So I danced away in public, inappropriately, and degraded myself. I've been told that I'm too short; I would stretch all day, but was never satisfied with myself.
But once I just took a second to listen to God. He told me to cover myself; you are bold and beautiful just the way I have created you. There is no need to impress anyone but Me. Then, only then, was I happy to be the way I am.

The society and people hurt and changed me so I can please them. But when I listen to God; my action upon my religion caused me to change others and the definition of beauty. Today, I finally know who I am because of God. I've finally figured myself out.

But this still does not make me pure. So don't call me flawless, because I know I'm still not perfect. -Monika


when I read this article, I agree with it damn much...we must be ourselve,....we don't have to force ourselves to impress others...but force ourselves to impress our creator, which is our God, ALLAH

I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

What can I do?
I need Allah,
And the hearts all over the world tonight.
I said there's hearts all over the world tonight

Wish I was smarter, when I was younger.
Found something better - made me a winner and,
I'm so glad to be Yours!
It's my life that you own.

I start my journey when You forgive me
I swear my whole world stops.
You are in my heart and, I'm so glad that its fine
You are One truly kind...

You lighten me!
(I) Feel it, through and through, and
For sure ya Rabbee, there ain't nothing You can't do!
Because if I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..
And now I know I can't be the only one,
I bet there's hearts all over the world tonight,
with the Love of their life who feel...what I feel when I'm

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

I don't want nobody else
Without You there's no one left and,
the Master of judgment day,
I got to have Your love and I cannot do without,

If I got You,
I don't need money!
I don't need cars!
Lord, you're my all!

I'm into You my Lord,
No one else would do!
With every test you put me through,
the miracles, you help me do..

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

And I will never try to deny,
That You are my life,

Because if You ever let me go I would die!

So, I won't front!
I don't need another mission,
I just need you as my vision!
If I got You, I'll be straight,
Rabbee I need you every day!

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight
What can I do?

I need Allah...
And the hearts all over the world tonight,
I said there's hearts all over the world tonight

Rab ighfirly
Fantal kareemuu!

Wa3fu ya rabbee
Fantar raheemuu!

With You, with You, with You, with You, ya Rahman!
With You, with You, with You, ya Raheem!

Raef - With You (Chris Brown Cover)

Sunday, March 25, 2012

Cupcake comel utk budak comot

Nak share sebanyak sedikit resepi cupcake comelll utk budak comot...huh kenapa utk budak comot...sebab bodak comot tu refer kepada sahabat2 saya yang semuanya comot2 ...takde ah...comot tapi comel...I present you..

Moist Choc Cupcake Recipe....

1 cawan gula kasar
1 cawan tepung
1 cawan serbuk koko
1 cawan minyak mazola a.k.a minyak jagung....tapi jangan risau..kalau takde minya ni..guna minyak masak pon ok..
3 biji telur..ingat basuh dulu tau (hygiene is really important!!!)
1 cawan susu pekat manis
1 cawan air suam
1 sudu soda bikarbonat
1 sudu baking powder
1 sudu esen vanilla


1.) ayak tepung dan serbuk koko
2,) masukkan soda bikarbonat, baking powder, n esen...
3.) masukkan telur ..pukul hingga sebati...(p/s) tak payah guna mixer
4.) masukkan minyakn pukul
5.) masukkan susu pekat manis n pukul
6.) masukkan air suam
7.) sediakan cup dan susun dalam bekas pengkukus...

opps, saya terlupa nak cakap yang my cupcake ni..adalah untuk cupcake kukus..

ok then,

8.) sediakan air yang digunakakn utk mengukus nanti bila dah gelegak, letakkan bekas pengukus yang dalam dia ada cupcake tu...tunggu lebih kurang 15 minit...ur cupcake is DONE!!!

Jap...ade lagilah...toping pulak ek..

1 per 2 cawan koko //coklat masak
1 per 2 cawan susu pekat manis
1 per 2 cawan minyak mazola// butter//majerin


cairkan coklat masakan atau serbuk koko dalam periuk yang diletakkan dalam air yang menggelegak (p/s) kalau nak jimat gas, boleh guna air yang digunakan utk kukus kek tadi

bila dah cair, masukkan susu...kacau2...

then , masukkan majerin// minyak//butter


tunggu sejuk, lepastu tuangkan keatas setiap cupcake comel korang tu...
decoratelah dengan mengikut kreativiti korang

saya dah buat testimoni...

well semua sahabat2 saya yang comot tapi comel tu cakap...best cupcake comell saya ni...huhu....Thanks my dearest dudes...

Actually, resipi ni adalah resipi cikgu kepada kembar saya yang datang bertandang ke rumah...

Anyway, thank you Cikgu Tie..

P/s: saya tak dapat nak share pics cupcake comel saya,memory card reader saya buat hal lagi...terpaksa google lah...huhu

Till then, I just wanna wish to y'all...Happy Trying!!!!!

What a beautiful scenery...

Saya ambil gambar ni masa saya n family mandi manda kat pantai, pantai belakang rumah saya je...nice view betul. kitorang pergi mandi sebelah pagi......kalau rasa nak mandi pantai, marilah bertandang ke kampung saya...

pic kat atas ni ingatkan saya tentang ustaz2 selalu caakap~ manusia umpama buih dilautan

masa ni saya curi2 ambil gamba, nampak nice seorang bapa dan anak, actually, saya pun tak kenal dengan diorang..

superb wave!!! memang best sangat time ni, cuma kitorang takde skill nak meluncur je..

Benda yang warna coklat tu sebenarnya kubu Jepun, kubu tu sebenarnya besar tapi memandangkan dah lama ditinggalkan jadi, separuh badannya dah ditenggelamkan oleh pasir

ombak rindu...huhu...

Kalau siapa2 nak cuba mandi mantai yang best kat atas, daatanglah ke Kelantan, Bachok....memang best punyelah..

Sunday, March 18, 2012

Permata yang bernama ILMU

Entry kali ni, saya rasa macam nak bermadah pujangga sikit, bukan buang tabiat ek , by the way, I made this poem last year when I am in Form 5..tapi anda sdiri nilai..

Mega merah di ufuk senja
mula merendahkan sayap
sang helang mula pulang ke istana kehidupan
aku masih disini
terkapai-kapai dalam lautan mimpi
mencari-cari akan secebis permata
yang tidak ternilai
ini bukanlah mimpi,angan-angan mahupun fantasi
pencarian ini meskipun hingga hujung nyawa
akan tetap kuteruskan
akan kupetik kejora kejayaan
di langit
melalui permata ini
akan kujejak menara kegemilangan
dengan pencarian ini
aku mesti mencari
dan terus mencari
tiada putus asa
tiada kecewa
demi permata berharga
yang bernama

nukilan si melor yang berbunga

sajak ni saya reka semasa saya boring..atau lebih dikatakan apabila perasaan jemu untuk belajar menerjah..untuk mencungkil bakat saya, saya cuba mencipta sajak ini
semoga sajak ini boleh dijadikan pedoman setiap yang membacanya..

waiting for the results...

SPM results is coming around, mashaAllah, tak dapat saya nak gambarkan how much nervous I am..tipu kalau saya nak cakap yang I'm not nervous..so..untuk hilangkan nervous lah katakan saya n my sahibah pergi ziarah sekolah kami semua yang terchintaaa.. SMKA NAIM LILBANAT..Alhamdulillah, dapat jumpa dengan Farihah buat kesekian kalinya..rindu terubat lepas berjumpa dengan cikgu2, teacher2, ustaz ustazah n of course adik2 yang still berjuang kat sekolah tu..sempat saya berpesan kat salah seorang adik ini yang berada di Tingkatan 4..

'Ngaji molep lah deh, mulo2 ni memei gitu..'

adik itu memberitahuku bahawa di tidak mendapat markah yang bagus untuk subjek BAT, tapi saya mengatakan padanya.. bahawa saya juga pernah dapat markah 40 lebih semasa disekolah tahun lepas..humm

sekarang sekolah dah berubah drastik sangat..Alhamdulillah, sekolah dapat naik pangkat jadi high perfomance school..ada banyak bajet ....

apabila melangkah masuk ke dalam kawasan sekolah tanpa beruniform sekolah, terasa begitu janggal sekali..kalau dulu berpakaian PSS(pusat sumber sekolah) sekarang dah jadi macam cikgu praktikal..namun hati ini diusik rasa rindu untuk kembali menyarung uniform tersebut..

Apepon, time is always running..and never waiting for any mankind, isn' it?

Thursday, March 8, 2012

*~Diet Oh diet ~*

bismillah wassolatu wassalam lirasulillah
makan, makan dan makan, hidup utk makan atau makan utk hidup?..semestinya makan utk hidup..tapi bila kita dah makan utk hilangkan bosan, semestinya tujuan makan yang sebenar dah terpesong, ish,ish..saya masih takkan lupakan kta2 mak saudara saya yang datang dari Terengganu tadi pagi..

'Aja, nampak gemuk sekarang..'

saya sambut kata2 tu dengan ketawa, cakap kat umi,

'umi, memang Aja patut dietlah'

dua tiga hari ni, entah kenapa saya rasa macam badan bertambah besar, yeah itu adalah normal, and saya dah decide dan keputusan muktamad, saya akan DIET!!!

huhu my new mission..dah banyak kali google dalam internet and what I had found was the same, yang paling penting dalam menjaga badan ialah, EXERCISE!! nampaknya saya kena mula practise exercise lah pagi2,

tadi saya pinjam mak saudara punya penimbang berat, n bila ditimbang balik berat saya, umm, actually its normal dengan tinggi saya yang memang tak culup inchi ni..(sori xboleh cakap berape)

tentang diet ni, saya tanyalah my best friend , farihah, terima kasih wahai sahabat, kau memang memahamiku, dapatlah nasihat sedikt sebanyak tentang diet ni..INSYAALLAH, when there's a will, there'll be a way, yeah..


*makan nasi sekali sehari*
*minum air manis sekali sehari*
*habiskan air masak atleast 3 botol minuman sehari*
*exercise for 30 minutes pagi dan petang*
*skipping 100 jump sehari O__O*
*kurangkan maka
n ayam*

so, mulai saat ini, bila saya bosan, ggrrr, saya akan ingat kan ni:

I really do hope that my mission will be working, INSYALLAH